الزامات دریافت چک
24 بهمن 1401 1403-02-16 20:52الزامات دریافت چک
1 – توجه داشته باشید کلیه موارد این پست در مورد چک های رسمی بانک ها می باشد و شما نباید حواله های موسسات مالی و اعتباری و تعاونی های اعتبار و صندوق های قرض الحسنه رادریافت کنید که این حواله ها ارزش و فواید چک موضوع قانون صدور چک را ندارند.
2- از دریافت چک های قدیمی و غیر صیادی خودداری کنید .
3- قبل از دریافت چک حتما با استفاده از سامانه بانک مرکزی استعلام انجام دهید (آدرس اینترنتی www.cbi.ir یا پیامک به شماره 701701 بانک مرکزی ).
4-برای دریافت چک های با مبالغ بالاتر حتما از بانک مربوطه استعلام های لازم را انجام دهید (هر چقدر زمان دریافت دسته چک قدیمی ترو تعداد چکها و مبالغ چک ها بیشتر باشد ریسک کمتر است ) .
5- یک سری از رفتارهای مشتریان رفتار پر خطر است و در صورت مشاهده حمل بر اقدام به فریب تلقی کنید و اینگونه چک ها را دریافت نکرده و به بقیه همکاران در شرکت های دیگر هم هشدار دهید :
الف ) صدور چک از حساب مسدود .
ب) صدور چک با امضاء مغایر یا صدور چک با مهر امضاء به جای امضاء اصل .
ج) صدور چک با دو مبلغ مغایر با هم .
د)عدم ثبت چک در سیستم .
5- برای دریافت بعضی از چک ها با شرایط زیر باید احتیاط دو چندان کرد :
الف) صدور چک از حساب دیگران می تواند نشانه عدم امکان اخذ دسته چک یا سوء سابقه توسط مشتری باشد نماید .
ب ) صدور و تحویل چک از حساب یک خانم بوسیله یک مشتری آقا مانند حساب همسر ؛ خواهر و …. (هرچند ممکنه در موارد نادر علت موجهی داشته باشه)
ج) صدور چک از دو یا چند دسته چک از بانکهای مختلف .
د) صدور و تحویل چک مخدوش
در نهایت مجددا تاکید میکنم موقع فروش و تحویل خوب ارزیابی هات رو انجام بده ؛ بار رو تحویل مشتری دادی و از درب مغازه گذشت و وارد مغازه شد دیگه برای مغازه دار محسوب میشه و به هیچ عنوان هیچ کسی نمیتونه این محصولات رو برداره حتی اگر چک مشتری برگشت خورده باشه مگه با رضایت صاحب مغازه یا حکم قاضی .