فعالیت های تجاری از دو طریق می تواند برای سیستم سود به همراه داشته باشد :
۱-سود هنگام خرید کالا
۲- سود در زمان فروش کالا.
طبیعی است که واحد انبار امکان ایجاد سود در زمان فروش را ندارد اما با یک سری عملیات می تواند در مورد اول بسیار تاثیر گذار باشد .
واحد انبار با انجام کارهای ذیل می توان سود شرکت پخش را حفظ و تامین نماید :
- کنترل بهینه و اقتصادی حجم خرید محصولات
البته در بعضی واحد ها این امر (کنترل و سفارش گذاری) توسط واحد برنامه ریزی فروش یا بازرگانی انجام می شود که در اینجا منظور پروسه سفارش گذاری و انبارش بهینه برای جلوگیری از رسوب کالا و اصطلاحا خواب سرمایه است .
- رعایت و کنترل و حفظ کیفیت محصولات
حفظ کیفیت انبار و ایجاد شرایط مناسب ( دما ؛رظوبت و ….) با توجه به کالاهای موجود باعث جلوگیری از ضایعات و هزینه شرکت پخش می شود .
- جلوگیری از ضایع شدن محصول در اثر چیدمان نامناسب
یکی از دلایل ایجاد ضایعات و افزایش هزینه هاو به تبع آن کاهش سود شرکت پخش عدم چیدمان مناسب و رعایت استانداردهای انبارداری در دپوی کالا است که با واحد انبار با رعایت آن باعث افزایش سود شرکت پخش می شود .
- جلوگیری از سرقت کالا و دزد بری و یا تحویل اشتباهی در تعداد ونوع کالا
حفظ تعدادی کالاها نیز از مهم ترین وظابف واحد انبار است برای انجام این امر مهم لازم است واحد انبار دقت زیادی در هنگام تحویل به عمل آورند تا انبار دچار مغایرت و ضرر شرکت نشود .همچنین واحد انبار لازم است تمهیدات مناسب را به عمل آورد تا از سرقت کالا به صفر برسد( حفاظ مناسب ؛پوشش بیمه یی کافی و….)
- ثبت مناسب واصولی طبق قیمت وارده محصول و رعایت اصول اولیه فایفو یا لایفو در انبار
یکی دیگر از مواردی که واحد انبار می تواند به افزایش سود آوری شرکت پخش کمک نماید دقت در ثبت قیمت های محصولات وارده به انبار است . اشتباه در این امر باعث ضرر بسیاری برای سازمان خواهد شد .رعایت اصول فایفو و لایفو (مخصوصا در مقوله قیمت گذاری) بسیار مهم است .